hoekenga.com

By in
648
hoekenga.com

Website: hoekenga.com

Screenshot of www.hoekenga.com

 
De Morvan: Een rijke afwisseling van aantrekkelijke streken en verrassende plekjes. Een beschermd landschap van maar liefst 195.000 ha. Een horizon die telkens eindigt en weer opnieuw begint. Het behoort tot een van de mooiste en meest afwisselende streken van Frankrijk. Het kent een rijke historie met prachtige oude steden en monumenten. De Mont Beuvray, waar het Gallische Bibractus ligt, de Mont Préneley, waar de Yonne ontspringt, het Bois du Roi en zijn prachtige bossen van de Haut-Folin vormen de hoogtepunten van dit geheel van weiden, bossen en landerijen. Vooral een goede keuken en altijd een warm onthaal. Oude stadjes met een rijke historie en artistiek verleden – Autun, Vézelay, Avallon,Saulieu aan de rand, Château-Chinon als hoofdplaats en het kuuroord St-Honoré-les-Bains als parels van het binnenland. Inlichtingenbureaus,picknickplaatsen, wildreservaten, wandel – , ruiter -en natuurpaden, hengelsport, kano en kajakvoorzieningen enz. enz. Wie de Morvan eenmaal ontdekt heeft komt er terug. De kunst en het plezier van het leven. De Morvan is een mooie rustige streek in het hart van de Bourgogne met veel natuur. De lijfspreuk van de Bourgogne is: “De kunst en het plezier van het leven